Facings Heerenveen

Het kan zijn dat de tanden in uw gebit verkleurd zijn, of niet helemaal meer recht staan, of dat er een spleetje in uw gebit zit. In dat geval kunt u ervoor kiezen om facings te nemen. Facings zijn  schildjes van composiet of keramiek dat op tanden of kiezen geplaatst worden. Met facings kunnen wij uw tanden witter maken, scheve tanden recht laten lijken en spleetjes in uw gebit opvullen. Hiermee krijgt u een mooi een stralend gebit.

 

Facings bij Tandartsenpraktijk M.Heij B.V.

Alle type facings – Composiet of van keramiek

Facings in 1 dag – Ook bij facings van keramiek

Nieuwste technieken – Geen afdruk nodig door middel van CEREC technieken

Ervaren – Tandartsenpraktijk M.Heij heeft meer dan 10 jaar ervaring

Hoogste kwaliteit –  De praktijk is aangesloten bij KNMT en NVM

 

Afspraak Maken

Composiet facings

Facings van composiet (kunststof) worden volledig door de tandarts vervaardigd en kunnen in een behandeling geplaatst worden. Eerst kiest u samen met de tandarts de gewenste kleur, vervolgens wordt het composiet aangebracht met een hechtmateriaal op uw gebit. Daarna wordt dit met een speciale lamp uitgehard waarna de tandarts uw facings in de juiste vorm bijslijpt.

Voordelen

 • Goedkoper dan facings van keramiek
 • Kunnen binnen één behandeling geplaatst worden
 • Makkelijker te repareren indien nodig

Nadelen

 • Verkleuren relatief sneller
 • Gaan minder lang mee
 • Minder natuurlijke uitstraling

 

Keramiek facings

Facings van keramiek worden in twee behandelingen binnen een dag geplaatst. In de eerste behandeling kiest u samen met de tandarts de gewenste vorm en kleur en wordt er een scan door middel van moderne CEREC technieken van uw gebit gemaakt, een afdruk is ook niet nodig. Daarna worden uw facings ter plekke vervaardigd door middel van Freestechnieken. In de tweede behandeling worden de facings in uw gebit met een hechtlaag geplaatst.

Voordelen

 • Natuurlijke uitstraling
 • Relatief lange levensduur
 • Minder gevoelig voor verkleuring

Nadelen

 • Meerdere afspraken nodig voor de behandeling
 • Duurder dan composiet facings

 

Na de behandling

Eten met Facings

Na de behandeling kunt u gelijk alles eten en drinken. Let bij composiet facings wel op bij het drinken van warme dranken. Daarnaast zult u met facings ook op moeten letten bij het bijten in harde dingen zoals noten, zuurtjes en bijvoorbeeld bij gewoonten zoals nagelbijten en pennen bijten. Dit kan namelijk de facings beschadigen. Indien nodig kunnen de facings altijd gerepareerd of vervangen worden.

Hoe voelen Facings?

De Facings zullen als uw eigen tanden voelen maar in het begin kan het zijn dat u even moet wennen.

 Onderhoud

Voor de facings is geen extra onderhoud nodig naast het gebruikelijke onderhoud zoals 2x per dag tandenpoetsen en dagelijks flossen.

Tarieven

De tarieven voor facings zijn afhankelijk van het aantal tanden en het materiaal dat u kiest, namelijk composiet of keramiek. Wij kunnen u van meer informatie voorzien over de tarieven in een eerste consult en op deze pagina.

Afspraak Maken