Orthodontie

Tandarts van de orthodontie in Heerenveen

Het hebben van een scheef gebit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het reinigen van een onregelmatig gebit is immers moeilijker.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat u meer moeite hebt met kauwen of praten. Daarnaast kan het ook zijn dat u dit niet als mooi ervaart, waardoor u minder graag lacht naar anderen of naar de camera. Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het oplossen van dit soort problemen door de stand van uw tanden in de kaken te optimaliseren met een beugel.

Dankzij de beschikking over moderne scan apparatuur zijn wij in staat om zonder afdrukken een digitale ”print” te maken van uw gebit. Hierdoor is het ook mogelijk om te behandelen middels het gebruik van gebitshoesjes die tandbewegingen kunnen bewerkstelligen, wat tijd scheelt en voor meer precisie zorgt. De hoesjes krijgt u van ons mee en dient u ongeveer 22 uur per 24 uur uur te dragen.

 

Voor alle leeftijden – Beugels voor zowel kinderen als volwassenen

Op maat – Vaste en uitneembare beugels op maat gemaakt

Nieuwste technieken – Geen afdruk meer nodig en veel uitleg met camerabeelden.

CA® CLEAR ALIGNER –  Transparante beugels die nauwelijks zichtbaar zijn

 

Afspraak Maken

 

Type beugels 

In onze praktijk worden orthodontische behandelingen uitgevoerd met behulp van zowel vaste beugels (slotjesbeugel, eventueel tandkleurig), als met uitneembare en functionele beugels. Welk type beugel u nodig heeft hangt af van het type afwijking in uw gebit, want dit is namelijk per persoon verschillend.

Volwassenen kiezen vaak voor een minder zichtbare oplossing. Hiervoor passen wij CA® CLEAR ALIGNER toe, deze vrijwel niet zichtbare bio-compatibele hoesjes zijn uitneembaar en zitten comfortabel. Daarnaast zijn ze ook nog eens makkelijk schoon te maken. Hierdoor krijgt u eenvoudig en op een comfortabele manier rechte tanden zonder dat het opvalt in uw omgeving. Uw tanden hoeven dus niet beplakt te worden met brackets / slotjes.

 

Stappenplan beugelbehandeling

Ieder gebit is uniek, daarom krijgt iedere cliënt ook een individueel behandelplan. De beugel behandeling wordt uitgevoerd in deze stappen:

  1. Kennismakingsbezoek – Hierin bespreken we met u de mogelijkheden.
  2. Scan – We maken een complete scan van uw gebit, en omdat wij over moderne technieken beschikken is geen afdruk meer nodig.
  3. Bespreken behandelplan en de kosten.
  4. Plaatsen van de beugel
  5. Controle Afspraken – (elke 4 tot 8 weken) gedurende 1 tot 2 jaar.

 

Tarieven

De kosten van het plaatsen van een beugel hangt van meerdere factoren af, zoals het type afwijking en beugel. Meer informatie kunnen wij u geven in het eerste gesprek.

 

Afspraak maken