Kroon in 1 behandeling

Kronen en Bruggen Heerenveen

Soms heeft uw gebit restauratie nodig, bijvoorbeeld bij een gebroken tand of kies. Of het kan zijn dat het uiterlijk van uw tand of kies gecorrigeerd moet worden. Hierbij plaatsen we dan kronen en bruggen of schildjes (facings). Alleen ervaren velen dit toch als een drempel, omdat er vaak meerdere behandelingen nodig voor zijn, wat weer tijd en energie kost.

Met de nieuwste CEREC technieken behoort dit tot de verleden tijd. Wij kunnen door middel van computer gestuurde technieken eenvoudig een opname maken van het te herstellen gebied en met hoge precisie een kroon of brug van de hoogste kwaliteit voor u vervaardigen. Hiermee kunnen we deze ook binnen één behandeling plaatsen en hoeft u ook niet meer te happen om een gebitsafdruk te maken.

Dit is tevens mogelijk bij een kroon op een implantaat, hogere precisie dan afdrukken en lager in kosten. Het materiaal is een Glaskeramiek, lichaamsvriendelijk ( biocompatibel) dus metaalvrij en dezelfde hardheid als een nieuwe tand of kies. Deze wordt verlijmd op de bestaande basis.

Daarnaast is de vervaardigde kroon of brug van de hoogste kwaliteit en zit er geen metaal meer in waardoor storende grijze randjes tot het verleden behoren.

Tandarts Martin Heij heeft meer dan 10 jaar ervaring met deze techniek  (Gold Certificied ) dus op hoogste niveau kundig bevonden.

 

Voordelen op een rijtje:

Snelle behandeling – Met CEREC technieken is het mogelijk om uw kroon en brug binnen één behandeling te realiseren.

Hoge kwaliteit – De kronen en bruggen gaan lang mee en zijn niet van echte tanden te onderscheiden

Gebitsafdrukken overbodig – U hoeft geen afdruk van uw gebit te laten maken

Lagere kosten – De kosten zullen voor u lager uitvallen dan bij de traditionele behandeling

Lichaamsvriendelijk – Metaalvrij  en dezelfde hardheid als een nieuwe tand of kies

 

Afspraak maken

 

Een Cerec Kroon of brug in 4 stappen

  1. Prepareren van uw gebit – De tandarts inspecteert eerst uw gebit op bepaalde beschadigingen en prepareert vervolgens uw beschadigde tand of kies in juiste vorm. Indien de tand of kies ontbreekt worden de tanden of kiezen aan beide zijden van de lege ruimte geprepareerd in de juiste vorm.
  2. Een scan uw gebit – Met CEREC technieken maakt de tandarts een 3D-scan van uw gebit. De tandarts bekijkt en analyseert de 3D-opname en bespreekt daarna met u de gewenste vorm, kleur en ontwerp
  3. Vervaardigen tandvervanging – Vervolgens vervaardigt het 3D-freesapparaat binnen 30 minuten uw kroon of brug in de juiste vorm en maat.
  4. Plaatsen van tandvervanging – Nadat de kroon en brug in de juiste vorm is geslepen plaatst de tandarts hem op de juiste plaats. Dit kan al op dezelfde dag gebeuren.

 

TARIEVEN 2021

De kosten van het plaatsen van een kroon of brug met CEREC hangt van meerdere factoren af, zoals het aantal tanden en kiezen dat vervangen moet worden. Voor meer informatie over de tarieven kunt u op deze pagina terecht.

Afspraak maken